Referenties

REFERENTIES

Hieronder zijn ervaringen opgenomen van een aantal cliënten. Ter bescherming van hun privacy heb ik gewerkt met (aangepaste) initialen.

“I would recommend Muriel to anyone who needs support in working out emotional barriers or traumatic pasts”.

“I am so happy to have found Muriel. From the start she made sure I was heard and felt safe. There is a good balance between letting you work out your emotions and her guiding you trough them as well. ” (L.F.)

Ik heb mij het gehele traject veilig en gehoord gevoeld, waardoor ik pijnlijke stukken heb kunnen helen

“Al vele jaren droeg ik overtuigingen bij mij, die mij niet meer dienden, maar nog wel een grote stempel op mijn leven drukten. Deze kluwen heb ik samen met Muriel ontward en voel mij sterker en krachtiger door de vele mooie inzichten die ik heb gekregen en transformatie die ik heb doorgemaakt. Ik heb mij het gehele traject veilig en gehoord gevoeld, waardoor ik pijnlijke stukken heb kunnen helen. Dankjewel Muriel” (G.S.)

“Met behulp van Muriel heb ik geleerd om positiever naar mezelf te kijken. Met de juiste vragen en verschillende technieken heb ik ontdekt waar mijn verlangens liggen. Ik heb nu weer handvatten gekregen om verder te komen. Voor mij is Muriel een zeer prettige, professionele therapeut. Bedankt! (C.H.)

“Zeer bijzonder om te ervaren hoe lichaam en geest in volledige ontspanning samenwerken om spanning en verdriet een plek te kunnen geven. Met enkel praten kwam ik er niet, ik had de technieken van Muriel nodig, (hypnotherapie), om het ook in mijn lijf te voelen en op te lossen”. (A. R)

Muriel faciliteerde en begeleidde terwijl ik zelf de stappen zette. Hierdoor voelde ik mij in mijn kracht gezet. Echt een aanrader!

“Prachtige ervaring , liefdevol en inlevend. Rustige en prettige ruimte waarin alle ruimte voor me was en ik me volledig gehoord en begrepen voelde. Een professionele aanpak (vijf sessies hypnotherapie/EMDR) die bijzonder goed aansloegen en direct diepe veranderingen in mijn gevoel en gedrag heeft teweeggebracht. Muriel faciliteerde terwijl ik zelf de stappen zette. Hierdoor voelde ik mij in mijn kracht gezet. Echt een aanrader!” (D.L)

“Na een aantal jaar met fysieke pijn rondgelopen te hebben, zorgde het traject bij Muriel voor een doorbraak”.

 “Vanaf het eerste moment voelde ik me vertrouwd bij Muriel. Dat gaf ruimte om aan te pakken wat nodig was. Haar professionele aanpak in combinatie met haar warme persoonlijkheid maakten het hele traject voor mij zeer waardevol. Na een aantal jaar met fysieke pijn rondgelopen te hebben, zorgde het traject bij Muriel voor een doorbraak. Ze is in staat om goed te luisteren, kritisch door te vragen en flexibel verschillende behandelmethoden in te zetten. Daardoor kwam ik tot de kern van de diepere lagen die aangepakt moesten worden. Muriel Heeft mij begeleid tot de oplossing van een hartnekking probleem en daar ben ik haar erg dankbaar voor” ( C.F)

Ik raad iedereen aan om Muriel in te schakelen wanneer je er zelf even niet uitkomt“. 

“Na een onzeker jaar en wat depressieve momenten ben ik op aanraden van mijn beste vriendin een intakgesprek aangegaan met Muriel. Muriel is enorm toegankelijk, ze luistert goed en je voelt je als snel erg op je gemak bij haar. Soms kun je moeilijk verwoorden wat er in je omgaat, vooral als je al lang tegen bepaalde dingen aanloopt waarvan jezelf niet goed weete wat je ermee aanmoet (en waar dit vandaan komt). Met behulp van Muriel is dit voor mij enorm opgehelderd. Ik ben blij dat ik de sessies ben aangegaan na ons intakegesprek. De sessies zijn prettig, ik voelde mij relaxed en opgelucht en ik was elke keer weer blij als ik naar de volgende sessie ging. In totaal heb ik drie sessies gehad en mijn doel behaald. Als ik ooit weer tegen bepaalde dingen aanloop zou ik zeker weer teruggaan en ik raad iedereen aan om Muriel in te schakelen wanneer je er zelf even niet uitkomt” (M.S.)

“Ik ben iedere dag dankbaar dat ik dit traject met Muriel heb doorlopen en beveel haar van harte aan!”

“Eerder was ik in therapie of had ik een coach en koos dan voor een oplossingsgerichte aanpak. Ik wilde nooit iets terughalen uit het verleden. Dat is geweest was mijn gedachte. Hier deal je mee en je gaat door! Uiteindelijk brandde ik op. Via via kwam ik uit bij Muriel en direct in het eerste gesprek wist zij mij op mijn gemakt te stellen. Middels hypnotherapie heeft Muriel mij geholpen inzicht te krijgen in het ontstaan van patronen en hebben we de ervaringen die hieraan tengrondslag liggen van lading ontdaan, geheeld en van nieuwe betekenis voorzien, waardoor de patronen konden worden doorbroken. Na iedere sessie stond ik opgeruimder en zoveel lichter buiten. Ik voel en ervaar nu oprecht dat ik goed ben zoals ik ben. Vertrouw op mezelf en druf keuzes te maken en maak makkelijker verbinding met mensen. Ik ben iedere dag dankbaar dat ik dit traject met Muriel heb doorlopen en beveel haar van harte aan!”( N.H)

“Het traject met Muriel heb ik als zeer bijzonder ervaren. Ondanks dat ik veel kennis en ervaring heb op het gebied van training en coaching, heeft Muriel me door middel van EMDR en hypnotherapie van een trauma af kunnen helpen, waar ik al lang tegenaan loop. De spanning is verdwenen uit mijn lijf en ben Muriel daar zeer dankbaar voor.”( N.H.)

 

“Voor de door mij gevoelde problematiek wilde ik graag in therapie, maar ik zag op tegen een loodzwaar traject. Maar dat was het niet. De sessies waren wel intensief, maar gingen vooral uit van het positieve en de kracht in mijzelf. Het was wel hard werken, maar bleef hierdoor ook licht. Ik was zeer positief verrast door het effect van de EMDR-therapie.”  (J.S.)

Haar directe aanpak maakt dat je trauma’s etc. bij de wortel kunt aanpakken en hierdoor bereik je veel in een relatief kort traject”.

“Muriel is iemand die door het stellen van de juiste vragen snel naar de kern van het probleem kan gaan. Haar directe aanpak maakt dat je trauma’s etc. bij de wortel kunt aanpakken en hierdoor bereik je veel in een relatief kort traject. Ze is een erg prettig persoon waarbij het makkelijk is je open te stellen wat een fijne samenwerking bevordert”. (R.J).

Ik voelde bij jou een empathische betrokkenheid die ik nog niet eerder bij een coach/therapeut heb gevoeld”. 

“Muriel was de eerste coach/therapeut die mij in staat stelde om naar mijn diepere lagen te gaan, ook naar zaken waar ik mij niet van bewust was. Ik ben nu veel meer in lead en niet de dingen die zijn gebeurd en mij leken te hebben gevormd”. (R.R.)

Oud zeer, zelfs waarvan ik niet wist waar het vandaan kwam, is verwerkt”

“Het was een bijzonder en fijn traject. Blij dat ik de stap had genomen om hulp te zoeken. Muriel heeft me geholpen om zaken te verwerken, zelfs waarvan ik niet wist dat die invloed hadden op mijn dagelijkse leven”. (E.V)

 “Het was voor mij de eerste ervaring met hypnotherapie en EMDR. De therapiesessies bij Muriel hebben het mogelijk gemaakt voor mij om de gevoelslading van bepaalde situaties af te halen en verschillende delen in mijzelf beter te kunnen omarmen. Ik ga de toekomst daardoor met meer zelfvertrouwen, positiviteit en zelfsterkte tegemoet!” (A.H.) 

De therapie was precies wat ik nodig had. Ik heb een aantal gevoelens die diep vastzaten kunnen verwerken. Ik heb een grote last achter me gelaten“. 

“Ik raad de therapie bij Muriel ten zeerste aan, aangezien het mij zo erg heeft geholpen. Muriel weet heel goed verschillende technieken te benutten afhankelijk van jouw specifieke situatie. Gedurende het hele proces voelde zij uitstekend aan wat ik nodig had. Dit was de eerste keer dat ik met hypnotherapie heb gewerkt en de verandering en opluchting achteraf voel zijn het zeker waard geweest”. (M.P)

 

“Cadeau voor mezelf”. 

“De eerste kennismaking per telefoon voelde direct heel fijn. Ze kwam als een warm, rustig persoon over die wist waar ik het over had. Hoe fijn is het als iemand je meteen begrijpt! Vanaf de intake tot de laatste behandeling heb ik mij heel prettig en veilig gevoeld. Muriel is een vakvrouw, ze weet precies wat het probleem is. De hypnotherapie vond ik een bijzondere en hele fijne ervaring. Samen met Muriel bepaal je wat je wilt behandelen. Ik heb eindelijk voor mij belangrijke problemen een plek kunnen geven. Dat voelt zo goed en ik heb eindelijk rust. Dit gun ik iedereen. (Y.V.)

“Had niet van te voren kunnen bedenken dat mij ik mij zoveel beter zou voelen na elke sessie!”

“Na de behandelingen bij Muriel ervaar ik weer dat ik de regie heb over mijn eigen leven. Ik voel mij weer sterk op eigen benen. Ik kan het leven weer zelfstandig aan. Ik voel mij weer verbonden met mijzelf in het hier en nu, weet wat ik waard ben en waar ik voor sta!” (L.B.)

“Het was heel fijn dat er echt een vertrouwensband was vanaf het begin”.

“Ik voelde mij meteen op mijn gemak bij Muriel, waardoor mijn proces snel op gang kwam. Ik heb op een fijne manier mijn belemmeringen kunnen oplossen”. (N.N.)

“Tijdens je leven komen er vragen die je niet zomaar met een pilletje kan oplossen. Door de hypnotherapie bij Muriel heb ik een aantal complexe hulpvragen kunnen oplossen tijdens de sessies. Ik ben erg blij dat ik dat gedaan heb bij en met haar.” (R.P)

“In een periode dat het leven me overspoelde heb ik jouw begeleiding en aanwezigheid als weldadig en zeer helpend ontvangen. Jouw therapie is prettig, professioneel en laat ruimte om te laten zijn wat er is. Je hebt me enorm geholpen!” (A.L.)
Ik vond het erg fijn om Muriel te werken. Ze is concreet en weet snel de juiste aandachtspunten te benoemen. Na een paar behandelingen heb ik al resultaat gemerkt.( V.W.)

“De sessies bij Muriel heb ik als zeer prettig ervaren Mijn doel was om meer innerlijke rust en vertrouwen in mijzelf terug te krijgen. Dat is meer dan goed gelukt, waarvoor mijn dank.” (I.V.)

Met de hulp van Muriel heb ik een grotere groei door kunnen maken dan ik ooit had durven dromen

“Voordat ik Muriel kwam, had ik al eerder hulp gehad van psychologen. Lange tijd is het hierna goed gegaan, totdat ik in een fase in mijn leven kwam waarbij ik merkte dat ik weer hulp nodig had. Lang heb ik getwijfeld was ik moest doen omdat ik een beetje ‘praat-moe’ was. Toen iemand mij integratieve psychotherapie aanraadde, kwam ik bij Muriel terecht. Muriel is iemand die echt naar je luistert en haarfijn aanvoelt waar de hulpvragen zitten. De combinatie van gesprekken en integratieve psycho- en hypnotherapie maakte dat het lukte om echt tot de kern van mijn worstelingen te komen. Dit maakte dat ik geconfronteerd werd met dingen uit het verleden die ik van tevoren niet had verwacht, maar dat was wel voorwaardelijk om verder te kunnen. Met de hulp van Muriel heb ik een grotere groei door kunnen maken dan ik ooit had durven dromen. De therapie bij Muriel heeft mij geholpen om door een lastige periode heen te komen. Het heeft de rust in mijn hoofd teruggebracht en heeft mij handvatten gegeven voor de toekomst.” (A.S.)

“De therapie bij Muriel heeft mij erg geholpen en ik voel mij een vrolijker mens, alsof er een last van mijn schouders is afgevallen”

“Ik heb besloten om hypnotherapie te gaan doen omdat ik mijn gevoel, de problemen waar ik mee zat, altijd wel goed begreep en goed kon verklaren waarom ik me zo voelde, maar ik kon het gevoel zelf niet veranderen. Daardoor droeg ik vaak een zwaarmoedig gevoel met mij mee. Op de website van Muriel zag ik dat zij veel ervaring heeft, dat vond ik prettig en zodoende heb ik een afspraak gemaakt. Inmiddels ben ik na vijf sessies “klaar’ en ik ben heel blij dat ik dit gedaan heb. Het heeft mij erg geholpen en ik voel mij een vrolijker mens, alsof er een last van mijn schouders is afgevallen. De begeleiding van Muriel heb ik als zeer prettig ervaren. Zij heeft verstand van zaken en is erg begripvol waardoor je je op je gemak voelt. Ik zou eigenlijk iedereen die aan zijn problemen wil werken, willen aanraden om hypnotherapie te gaan doen!” (M.R)

“Heel erg to-the-point, duidelijk en doelgericht!”

“Ik ben naar Muriel gegaan met een vrij duidelijke hulpvraag. Ik was er een beetje huiverig voor: hypnotherapie, integratieve therapie. Is dat niet veel te vaag? Maar Muriel bleek in het geheel niet vaag en haar therapievormen ook niet. Het was juist heel erg to-the-point, heel duidelijk en doelgericht. Ik vond de hypnotherapie en de wijze van benadering van mijn hulpvraag heel fijn. Daarnaast voelde Ik me gekend, gezien en gehoord. En geholpen ook. In enkele sessies voelde ik me een stuk sterker en rustiger. Muriel is los van haar deskundige therapie-aanpak ook een vriendelijke en benaderbare vrouw. Ik zeg; doen!”( I.D.)

“Je kunt bij Muriel zijn wie je bent.”

“Je kunt bij Muriel zijn wie je bent. Hoe onnozel ik bepaalde gedachten van mezelf ook vond, ze mochten er zijn. Muriel heeft een fijne en warme persoonlijkheid. Ik heb haar betrokkenheid als erg fijn ervaren. Ik ben ervan overtuigd dat haar betrokkenheid de kwaliteit van de sessies positief heeft beïnvloed. Voorop stond continue mijn persoonlijke doel. Het voelde daarom echt als een persoonlijke reis.” ( D.W.)

“De werkwijze van integratieve therapie ervaar ik als to-the-point en direct toepasbaar. Ik ervaar Muriel als punctueel, flexibel, meelevend en doelgericht”

“Ik kijk terug op een inzichtgevende samenwerking met Muriel. De werkwijze van integratieve therapie ervaar ik als to-the-point en direct toepasbaar. Door het gebruik maken van houten Babouchka’s die de innerlijke delen representeren: het volwassen deel, de innerlijke criticus en het innerlijke kind, is mijn “de blokkade” inzichtelijk geworden. Door de open vragen die Muriel stelt ervaar ik dat ik eigenaar blijf van mijn (groei)proces. In onze samenwerking biedt zij mij focus door in de gesprekken alles weer terug te leiden naar mijn doel. Ik ervaar Muriel als punctueel, flexibel, meelevend en doelgericht. Ik neem mee uit onze samenwerking: dicht bij mijzelf blijven door mijn grenzen te herkennen en deze beter aan te geven. Ruimte en rust nemen op het moment dat ik iets wil communiceren, waardoor ik onderwerpen beter langs mij heen kan laten gaan en niet meer primair reageer”. (N.V.)

“Muriel luisterde en zorgde ervoor dat ik zelf met mijn oplossingen kwam,  ik raad Muriel graag aan iedereen aan”.

“Mijn afspraken met Muriel hebben mij in een half jaar tijd goed geholpen dichterbij mijn doel te komen. Hoewel we het vrijwel iedere afspraak over een ander onderwerp hadden, konden we het iedere keer weer in verband brengen met mijn doel. Door mijn gedachten, gevoelens en acties uiteen te zetten, werd het voor mij inzichtelijker wat er in mijn hart en hoofd gebeurde. En door hypnotherapie toe te passen kon ik onderzoeken waar mijn intuïtie eigenlijk op aanstuurde. Belangrijk was dat ik vooral met veel plezier en zin naar Muriel toe ging. Ik haalde er nog meer positiviteit en zin uit dan ik al had. Bovendien voelde het nooit als zijnde een behandelaar-patiënt relatie. Muriel luisterde, voelde mee en zorgde er op wonderlijke wijze voor dat ik zelf met mijn oplossingen kwam, hetgeen ook mijn doel was. Ik hoop haar in de toekomst nog eens tegen te komen en raad Muriel graag aan iedereen aan.” (L.A.)

“Ik heb mijn rijbewijs en ik ben er trots op! Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet!’

“Ik kwam met de hulpvraag: extreme spanning tijdens het rijexamen. Daarbij het gevoel hebbend dat ik niet zelf achter het stuur zat. Omdat het nieuwe examen al was aangevraagd, hadden we maar zes weken de tijd om het doel ‘ontspannen en zonder mezelf te verliezen het rij-examen afleggen en mijn rijbewijs halen’. Ik heb naast de intake, twee EMDR en twee hypnotherapie sessies gehad. Ik heb het rijexamen meer ontspannen gedaan. Ik was er tijdens de rit helemaal bij en kon goed anticiperen in het verkeer. Ik heb mijn rijbewijs en ik ben er trots op! Ik heb hard aan mijn (rij)angst gewerkt en ik heb daarnaast een oefening geleerd die ik nog steeds dagelijks doe. Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet!’” ( I.Z.)

“Hoewel ik dacht mezelf al prima te kennen, stond ik te kijken van de aannames die ik had en eisen die ik aan mijzelf en anderen stelde. Ik heb er veel aan gehad en ben er reuze van opgeknapt.”

“Ik heb veel gehad aan onze gesprekken. Ik vond dat je goed luisterde en niet al dingen voor mij invulde. Ik vond dat je de wirwar van zaken goed kon verhelderen voor mij. Hoewel ik dacht mezelf al prima te kennen, stond ik te kijken van de aannames die ik had en eisen die ik aan mijzelf en anderen stelde. Zonder me daar zo van bewust te zijn. Ik vond de Baboeshka poppetjes dit allemaal heel visueel maken. Daardoor werd het ook heel concreet voor me. Ik heb er veel aan gehad en ben er reuze van opgeknapt. Dank je wel” (G. H.)

“Ik heb het als erg fijn ervaren dat Muriel mijn behoefte in kaart kon brengen en hierop in wist te spelen en van hieruit de therapie vorm kon geven”

“ Voordat ik bij Muriel terecht kwam, had ik al een heel ‘paadje’ gelopen. Muriel wist tijdens de intake een waarheidsgetrouw beeld van mij te verkrijgen en van daaruit de therapie vorm te geven. Het bleek uiteindelijk een kort traject te zijn, maar het was precies wat ik nodig had. Ik heb het als erg fijn ervaren dat Muriel mijn behoefte in kaart kon brengen en hierop in wist te spelen en van hieruit de therapie vorm kon geven” ( E. v. L.)

“Ik heb in een korte tijd veel over mezelf geleerd en ik ben blij met mijn behaalde doelen!”

“Ik heb het traject dat ik bij Muriel heb gevolgd als prettig ervaren. Ik voelde me op mijn gemak, ontspannen en durfde mezelf open te stellen tijdens de sessies. Muriel gaf mij de ruimte om mijn verhaal te vertellen. In de sessie ging ze heel gericht te werk, altijd in overleg met mij. Ik heb in een korte tijd veel over mezelf geleerd en ik ben blij met mijn behaalde doelen!. Bedankt.” (K. V.)

“Eén van de meest bijzondere ervaringen in mijn leven. Ik kan Muriel van harte aanbevelen als hypnotherapeut!”

“Één van de meest bijzondere ervaringen in mijn leven. Ik had nog geen ervaring met hypnotherapie en was eigenlijk ook altijd een beetje terughoudend hierover, maar hoe Muriel erover vertelde maakte me toch erg nieuwsgierig. In de intake werd het doel geformuleerd en ik merkte dat Muriel precies de goede dingen wist te raken en naar boven wist te halen. In verschillende sessies hebben we gewerkt aan mijn doel, zowel met inzichtgevende gesprekken als met hypnotherapie. De laatste hypnosessie was werkelijk wonderbaarlijk. Deze sessie was zo intens, zo diep dat er werkelijk iets veranderd is sindsdien. In die sessie zijn we weer teruggegaan naar het kleine kind. Weer kwamen de oude angsten en pijnen die ik als kind gevoeld had naar boven maar nu kon ik het kind in mezelf geruststellen en omarmen waarna er langzaam een gelukzalig gevoel ontstond wat zo intens was wat ik nog nooit ervaren had, er kwam een glimlach op mijn gezicht die zo breed was dat ik het nu nog weer voel als ik erover schrijf. Toen ik na de sessie weer uit de trance was, bleef dat gevoel en in principe is dat gevoel er nog steeds nu na drie maanden, alleen niet meer zo intens als in dat moment. Het is veranderd in vertrouwen in mezelf. Ik kan Muriel van harte aanbevelen als hypnotherapeut!”( W.W.)

“De sessies met Muriel hebben mijn ogen en hart geopend. Ik ben veel opener, warmer en gelukkiger en ben erg dankbaar dat ik dit heb mogen ontdekken.”

“De sessies met Muriel hebben mijn ogen en hart geopend. Ik heb geleerd dat al je emoties binnen jezelf liggen en deze dus zelf terug kan halen. Zowel de positieve als negatieve emoties. Ik was alleen gewend om gemakkelijker de negatieve emoties op te graven. Tijdens de sessies met Muriel heb ik rust en geluk gevonden, alles binnen mijn eigen bereik. Muriel heeft hierbij geholpen door mij tools te bieden waarmee ik zelf dat gevoel van rust, acceptatie en geluk terug kan vinden. Zelfcompassie is iets wat ik niet eerder kende, het toepassen hiervan heeft ervoor gezorgd dat ik veel liever voor mezelf ben en dit vervolgens reflecteer op anderen, waar ik veel liefdevoller mee omga. Ik ben veel opener, warmer en gelukkiger en ben erg dankbaar dat ik dit heb mogen ontdekken.” (A. v/der R)

“Voordat ik begon bij Muriël voelde ik mij down, onzeker en zat ik niet lekker in me vel. Nu heb ik het gevoel dat ik mijzelf accepteer voor wie ik ben en zeker van mijzelf mag zijn. Ik heb geleerd dat ik niet meer hoef te zijn dan ik ben!”

“Ik ben heel erg tevreden over mijn sessies bij Muriël. Ik heb ten eerste een hoop geleerd over mijzelf. Ik ben al eerder naar een aantal psychologen geweest om te praten over wat mij in de weg zat, maar dit bood voor mij niet de oplossing. Muriël bood voor mij wel de oplossing. Dit komt doordat zij een andere vorm van therapie toepast, waarbij dieper ingegaan wordt op het onbewuste. Naast praten deden wij namelijk ook imaginatie oefeningen, waarbij voornamelijk gefocust werd op de dieper liggende gevoelens. Dit vond ik erg fijn aan deze methode: er precies achter komen wat je nou eigenlijk voelt. Als je beter weet wat je voelt, kan je ook makkelijker iets aan dat gevoel doen.

Niet eerder heb ik zo veel gepraat en nagedacht over wat ik allemaal voelde van binnen. En ik kan je zeggen: dat luchtte enorm op! Ik deed thuis ontspanningsoefeningen en schreef dagelijks in een boekje over hoe het met mij ging. Dit besprak ik dan tijdens de sessie. Daarnaast hielp het ook dat Muriël een fijn persoon is om mee te praten. Ze wekt vertrouwen en stelt je op je gemak. Ik had het gevoel dat ik alles bij haar kwijt kon. Niets was stom of overdreven. Dit vind ik erg belangrijk als je iemand gaat vertellen wat je precies op je hart hebt liggen.

Er werd ook altijd vooraf aan de sessie aan mij gevraagd waar ik mij dit keer op wilde focussen. Na afloop van elke sessie werd mij gevraagd hoe ik mij voelde en of ik dingen tijdens de sessie anders had gewild of zou willen. Voordat ik begon bij Muriël voelde ik mij down, onzeker en zat ik niet lekker in me vel. Nu heb ik het gevoel dat ik mijzelf accepteer voor wie ik ben en zeker van mijzelf mag zijn. Ik heb geleerd dat ik niet meer hoef te zijn dan ik ben! Hoe fijn is dat!” (L.A. )

“Wat geen enkele therapeut in het verleden is gelukt, daarin is Muriel wel geslaagd”

“Na al veel therapeutische ervaringen te hebben gehad en daar een zeker cynisme aan te hebben overgehouden, ging ik met een zekere scepsis naar het intakegesprek en de sessies in. Ik wist ook niet precies wat ik kon verwachten en was bang voor het idee dat het me zou overkomen en ik zelf geen invloed zou hebben, maar het tegendeel bleek waar. Het is een bijzondere ervaring om in een sessie te kunnen loslaten en toch controle te blijven houden over wat je wel of niet wilt aangaan met jezelf. 

Wat geen enkele therapeut in het verleden is gelukt, daarin is Muriel wel geslaagd. Het putdeksel dat ik angstvallig heb dichtgehouden de afgelopen jaren durfde ik, samen met Muriel, wel open te maken. Muriel heeft me door onverwerkte ervaringen heen geholpen en zo kon ik onverwerkte situaties een plek geven en verdergaan met veel minder last op mijn schouders. Het heeft me wezenlijk veranderd, inzicht gegeven en gaandeweg heb ik mezelf weer terug gevonden. De veranderde ik, diegene die wel het zelfde is, is sterker geworden en meer uitgebalanceerd. Muriel is iemand die gelijkwaardig naast je staat, zonder vooroordelen en je aanhoort, je de tijd geeft om situaties aan te pakken wanneer jij de tijd rijp acht. Niets is raar of vreemd. Ze houdt de vooraf gestelde doelen in het oog en werkt daarnaar toe. Wie had gedacht dat je na 60 jaar toch nog je systemen kunt verzetten en veranderen zonder ingrijpende interventies. Dank je Muriel”. (M.V.)

 

“Ik kan echt iedereen die ergens mee worstelt, groot of klein, aanraden om bij Muriel in de stoel plaats te nemen en de sessies aan te gaan. Het heeft mij enorm geholpen; ik kan de toekomst in en de wereld aan! This is me, take it or leave it!

“Na een gesprek met de praktijk ondersteunende psychologe bij mijn huisarts werd mij verteld dat ik “te slim” was voor haar methoden omdat ik sociaal wenselijke antwoorden kon geven. Zij verwees mij door naar Muriel. Na het bekijken van de website had ik al vertrouwen in Muriel terwijl ik haar nog niet had gesproken. Dit kwam door haar rake teksten op de website. Na en mailwisseling tussen Muriel en mij heb ik de stap genomen om samen met haar mijn probleem aan te pakken. 

Na het intakegesprek klopte mijn gevoel over het vertrouwen in Muriel. Mijn behandelplan was niet lang, waar ik in het begin nog dacht: “ben ik echt zo snel te helpen? “. De inschatting van Muriel was vlekkeloos. Na de laatste sessie zijn al mijn blokkades opgelost en voel ik mij volledig in mijn kracht staan. Ik ben als persoon sterker geworden en kan met veel zelfvertrouwen de toekomst in. 

Over de sessies met Muriel gesproken: zij weet precies in te schatten wat ik nodig had en waar nodig wist zij te te sturen. Dit gaf mij het gevoel in zeer goede handen te zijn. Tijdens de sessies legt Muriel ook goed uit wat er gedaan zal worden en hoe ik hier zelf het beste mee kan omgaan. Op een gegeven moment verheugde ik mij zelfs op de sessies omdat ik voelde dat het daadwerkelijk helpt. De dominosteentjes die geblokkeerd waren, zijn als een razende doorgeschoten na iedere sessie en hier pluk ik nog iedere dag de vruchten van. Hierdoor kan ik ook echt iedereen die ergens mee worstelt, groot of klein, aanraden om bij Muriel in de stoel plaats te nemen en de sessies aan te gaan. Het heeft mij enorm geholpen; ik kan de toekomst in en de wereld aan! This is me, take it or leave it! ” (M.v.d.H.)

“Muriel neemt echt de tijd voor je. Na de eerste behandeling was ik die dag al vrij van klachten”.

“Na afloop van een zware chemokuur trad vijf jaar gelden plots een schouder- en nekkramp op. De pijn kon variëren van meerdere keren per dag tot één keer per week. De klacht begon mijn leven te beheersen omdat er de angst voor een aanval was tijden het rijden, op visite gaan, theaterbezoek etc. In de afgelopen vijf jaar heb ik diverse fysiotherapeuten, neurologen, acupuncturist en psychologen bezocht. Op één na zonder blijvend resultaat. Kortom, echt veel plezier was er niet meer. 

Via een tv-uitzending over het behandelen van darmklachten middels hypnose ben ik op zoek gegaan en via de website kwam ik bij Muriel terecht. Zij heeft een goed luisterend oor en inlevingsgevoel waardoor ze na ons eerste gesprek al met een behandelvoorstel kwam. Nekklachtenvrij zien te komen en weer vol vertrouwen en met plezier de toekomst in kunnen gaan. Zij schatte in dat dit tussen de vier en zes sessies zou gaan duren. 

Muriel neemt echt de tijd voor je. Na de eerste behandeling was ik die dag al vrij van klachten. Niets bijzonders, want bij de meeste andere behandelaren was dat ook zo, maar was het effect vaak na twee dagen weer weg. Zo niet bij Muriel. Na twee weken was ik nog steeds klachtenvrij. Daar volgde nog vele klachtvrije weken op. Een kleine terugval ontstond tijdens een vakantie, maar die heb ik met de geleerde oefeningen zelf weer kunnen herstellen. De behandeling was na zes sessies afgerond,wat Muriel al bij de intake inschatte. Ik heb het vertrouwen dat de klachten nu over zijn of in elk geval goed beheersbaar zijn.” (D.v.D. )

“De methode en support bevielen mij heel goed. Muriel is helder en zeer cliëntgericht. Maatwerk! Aanbevolen!” (A.M.)

“Goede vragen, kernachtige samenvattingen en hartelijke aandacht. Creatief met werkvormen. Ik vond het effectief en prettig. En, het traject duurde niet langer dan nodig!”(M.W.)

“Ik heb Muriel als heel prettig, warm, zeer empatisch en doelgericht ervaren. Mijn doel was om mijn hart weer te openen en te weten wat ik wil. Dat is zeker gelukt. Dankjewel Muriel!’ (M.d.R.)

“Met de therapie van Muriel heb ik vooral meer vertrouwen gekregen en meer innerlijke rust. Ik voel me daardoor beter opgewassen tegen alles wat op mijn weg komt.” (M.H)

“De geleerde tools helpen mij nu nog steeds dagelijks de juiste kant op te sturen! Ik voel weer zelfvertrouwen”. 

“Mijn traject bij Muriel heb ik als zeer positief ervaren. Ik begon mijn sessies misschien als een scepticus maar ben daar compleet anders uitgekomen. De actieve imaginaties hebben mij geholpen om helemaal terug te gaan naar mijn eigen ik en mijn eigen antwoorden en oplossingen te vinden. De geleerde tools helpen mij nu nog steeds dagelijks de juiste kant op te sturen! Ik voel weer zelfvertrouwen. Voor mij was deze hele ervaring echt een eye-opener en ik denk er met een fijn gevoel aan terug!” (B.K.)

“Muriel luisterde aandachtig en wist precies de juiste vragen te stellen om mij nog beter te laten reflecteren op mijn eigen gedrag. Ik ben erg blij dat mijn zelfvertrouwen zodanig terug is dat ik weer vol in het leven sta”

“Toen ik bij Muriel kwam zat ik met een onbestemd gevoel dat er nog een aantal zaken niet op orde waren. Ik had een roerige tijd achter de rug en ondanks dat alles al een stuk beter ging, bleef ik nog met een stuk onzekerheid zitten. Muriel luisterde aandachtig en wist precies de juiste vragen te stellen om mij nog beter te laten reflecteren op mijn eigen gedrag. Ze wist mijn gedrag binnen een kader te plaatsen. Dit gaf mij nog meer inzicht in mijn reacties op moeilijke situaties. Ik ben erg blij dat mijn zelfvertrouwen zodanig terug is dat ik weer vol in het leven sta met alle bijbehorende dromen en wensen, maar zonder dat het moet! Bedankt daarvoor!”(B.F)

“Muriel is een rustige, goed luisterende en aardige vrouw die een omgeving creëert waarin je jezelf kan zijn en je vrij voelt”

“De afgelopen maanden heb ik sessies gehad bij Muriel en die hebben mij goed geholpen. Zij voelde goed aan welke aanpak bij mij past en was ook een heel fijn klankbord voor zaken waarmee ik worstelde. Ik kan met behulp van de inzichten en handvatten die ik heb opgedaan bepaalde situaties beter aan. Muriel is een rustige, goed luisterende en aardige vrouw die een omgeving creëert waarin je jezelf kan zijn en je vrij voelt.” (H.V.)

“Ik was elke keer weer positief verbaasd over het resultaat. Ik ben oprecht blij dat ik bij Muriel terecht ben gekomen!’.  

“Nadat ik zwaar overspannen thuis kwam te zitten ben ik diverse therapieën gaan zoeken. Mede door de behandeling van Muriel Jaspers heb ik grote stappen in mijn herstel gemaakt. Door de manier van vragen stellen, kwamen we snel achter de oorzaak van mijn klachten. Na de behandelingen was ik elke keer weer positief verbaasd over het resultaat. Ik ben oprecht blij dat ik bij Muriel terecht ben gekomen!’.  (J.v.K.)

“Dankzij haar heb ik goede handvatten en veel inzicht gekregen waar ik nu en in de toekomst heel veel vruchten van ga plukken!”

“Muriel gaf mij vanaf het begin een fijn en vertrouwd gevoel. Zij heeft me ontzettend goed geholpen in mijn proces. Dankzij haar heb ik goede handvatten en veel inzicht gekregen waar ik nu en in de toekomst heel veel vruchten van ga plukken!.” (R.P)

“Door de begeleiding van Muriel ben ik meer in harmonie en kan ik bewuster en volledig gemotiveerd beslissingen nemen”.

“Muriel, je hebt me geholpen met het verwerken en vooral plaatsen van de dingen die ik voel. Dankzij de therapie heb ik inzicht verkregen in mijzelf en geleerd hoe ik met gevoelens, gedachten en gedrag kan omgaan. Door jouw begeleiding ben ik meer in harmonie en kan ik bewuster en volledig gemotiveerd beslissingen nemen. De gestelde doelen, heb ik bereikt. Ik bedank je voor je hulp, je professionaliteit en de trajectbegeleiding die goed aansloot op mijn wensen.” (R.N.)

“Het werken met actieve imaginaties was een aparte ervaring en deze hielpen erg goed”.

“In een aantal sessies heb ik gewerkt aan mijn faalangst en het vergroten van mijn zelfvertrouwen. Ik heb mijn doel behaald en ben erg tevreden met de sessies die ik gevolgd heb. Ik kon alles bespreken en het voelde vertrouwd. Het werken met actieve imaginaties was een aparte ervaring en deze hielpen erg goed.” (J.M.)

“Ik heb mijn therapie bij Muriel als erg fijn ervaren. Haar werkwijze is uniek. In de paar maanden die ik met Muriel heb gelopen vind ik mijzelf sterk veranderd.”

“Ik heb mijn therapie bij Muriel als erg fijn ervaren. Haar werkwijze is erg uniek en anders dan andere therapeuten waar ik heb gelopen. Ze creëert een omgeving waarin je vrij alles kan vertellen. Het heeft mij erg geholpen om dingen eerder uit te spreken. Ik herken eerder bij
mijzelf wanneer ik een afwachtende houding aanneem en probeer hier gelijk uit te komen. In de paar maanden die ik met Muriel heb gelopen vind ik mijzelf sterk veranderd. Ik raad haar iedereen aan!” (F.B.)