Referenties

REFERENTIES

Hieronder zijn ervaringen opgenomen van een aantal cliënten. Ter bescherming van hun privacy heb ik gewerkt met (aangepaste) initialen.

“Ik kijk terug op een inzichtgevende samenwerking met Muriel. De werkwijze van integratieve therapie ervaar ik als to-the-point en direct toepasbaar. Door het gebruik maken van houten Babouchka’s die de innerlijke delen representeren: het volwassen deel, de innerlijke criticus en het innerlijke kind, is mijn “de blokkade” inzichtelijk geworden. Door de open vragen die Muriel stelt ervaar ik dat ik eigenaar blijf van mijn (groei)proces. In onze samenwerking biedt zij mij focus door in de gesprekken alles weer terug te leiden naar mijn doel. Ik ervaar Muriel als punctueel, flexibel, meelevend en doelgericht. Ik neem mee uit onze samenwerking: dicht bij mijzelf blijven door mijn grenzen te herkennen en deze beter aan te geven. Ruimte en rust nemen op het moment dat ik iets wil communiceren, waardoor ik onderwerpen beter langs mij heen kan laten gaan en niet meer primair reageer”. (N.V.)

“Mijn afspraken met Muriel hebben mij in een half jaar tijd goed geholpen dichterbij mijn doel te komen. Hoewel we het vrijwel iedere afspraak over een ander onderwerp hadden, konden we het iedere keer weer in verband brengen met mijn doel. Door mijn gedachten, gevoelens en acties uiteen te zetten, werd het voor mij inzichtelijker wat er in mijn hart en hoofd gebeurde. En door hypnotherapie toe te passen kon ik onderzoeken waar mijn intuïtie eigenlijk op aanstuurde. Belangrijk was dat ik vooral met veel plezier en zin naar Muriel toe ging. Ik haalde er nog meer positiviteit en zin uit dan ik al had. Bovendien voelde het nooit als zijnde een behandelaar-patiënt relatie. Muriel luisterde, voelde mee en zorgde er op wonderlijke wijze voor dat ik zelf met mijn oplossingen kwam, hetgeen ook mijn doel was. Ik hoop haar in de toekomst nog eens tegen te komen en raad Muriel graag aan iedereen aan.” (L.A.)

“Één van de meest bijzondere ervaringen in mijn leven. Ik had nog geen ervaring met hypnotherapie en was eigenlijk ook altijd een beetje terughoudend hierover, maar hoe Muriel erover vertelde maakte me toch erg nieuwsgierig. In de intake werd het doel geformuleerd en ik merkte dat Muriel precies de goede dingen wist te raken en naar boven wist te halen. In verschillende sessies hebben we gewerkt aan mijn doel, zowel met inzichtgevende gesprekken als met hypnotherapie. De laatste hypnosessie was werkelijk wonderbaarlijk. Deze sessie was zo intens, zo diep dat er werkelijk iets veranderd is sindsdien. In die sessie zijn we weer teruggegaan naar het kleine kind. Weer kwamen de oude angsten en pijnen die ik als kind gevoeld had naar boven maar nu kon ik het kind in mezelf geruststellen en omarmen waarna er langzaam een gelukzalig gevoel ontstond wat zo intens was wat ik nog nooit ervaren had, er kwam een glimlach op mijn gezicht die zo breed was dat ik het nu nog weer voel als ik erover schrijf. Toen ik na de sessie weer uit de trance was, bleef dat gevoel en in principe is dat gevoel er nog steeds nu na drie maanden, alleen niet meer zo intens als in dat moment. Het is veranderd in vertrouwen in mezelf. Ik kan Muriel van harte aanbevelen als hypnotherapeut!”( W.W.)

“De sessies met Muriel hebben mijn ogen en hart geopend. Ik heb geleerd dat al je emoties binnen jezelf liggen en deze dus zelf terug kan halen. Zowel de positieve als negatieve emoties. Ik was alleen gewend om gemakkelijker de negatieve emoties op te graven. Tijdens de sessies met Muriel heb ik rust en geluk gevonden, alles binnen mijn eigen bereik. Muriel heeft hierbij geholpen door mij tools te bieden waarmee ik zelf dat gevoel van rust, acceptatie en geluk terug kan vinden. Zelfcompassie is iets wat ik niet eerder kende, het toepassen hiervan heeft ervoor gezorgd dat ik veel liever voor mezelf ben en dit vervolgens reflecteer op anderen, waar ik veel liefdevoller mee omga. Ik ben veel opener, warmer en gelukkiger en ben erg dankbaar dat ik dit heb mogen ontdekken.” (A. v/der R)

“Ik ben heel erg tevreden over mijn sessies bij Muriël. Ik heb ten eerste een hoop geleerd over mijzelf. Ik ben al eerder naar een aantal psychologen geweest om te praten over wat mij in de weg zat, maar dit bood voor mij niet de oplossing. Muriël bood voor mij wel de oplossing. Dit komt doordat zij een andere vorm van therapie toepast, waarbij dieper ingegaan wordt op het onbewuste. Naast praten deden wij namelijk ook imaginatie oefeningen, waarbij voornamelijk gefocust werd op de dieper liggende gevoelens. Dit vond ik erg fijn aan deze methode: er precies achter komen wat je nou eigenlijk voelt. Als je beter weet wat je voelt, kan je ook makkelijker iets aan dat gevoel doen.

Niet eerder heb ik zo veel gepraat en nagedacht over wat ik allemaal voelde van binnen. En ik kan je zeggen: dat luchtte enorm op! Ik deed thuis ontspanningsoefeningen en schreef dagelijks in een boekje over hoe het met mij ging. Dit besprak ik dan tijdens de sessie. Daarnaast hielp het ook dat Muriël een fijn persoon is om mee te praten. Ze wekt vertrouwen en stelt je op je gemak. Ik had het gevoel dat ik alles bij haar kwijt kon. Niets was stom of overdreven. Dit vind ik erg belangrijk als je iemand gaat vertellen wat je precies op je hart hebt liggen.

Er werd ook altijd vooraf aan de sessie aan mij gevraagd waar ik mij dit keer op wilde focussen. Na afloop van elke sessie werd mij gevraagd hoe ik mij voelde en of ik dingen tijdens de sessie anders had gewild of zou willen. Voordat ik begon bij Muriël voelde ik mij down, onzeker en zat ik niet lekker in me vel. Nu heb ik het gevoel dat ik mijzelf accepteer voor wie ik ben en zeker van mijzelf mag zijn. Ik heb geleerd dat ik niet meer hoef te zijn dan ik ben! Hoe fijn is dat!” (L.A. )

“Mijn traject bij Muriel heb ik als zeer positief ervaren. Ik begon mijn sessies misschien als een scepticus maar ben daar compleet anders uitgekomen. De actieve imaginaties hebben mij geholpen om helemaal terug te gaan naar mijn eigen ik en mijn eigen antwoorden en oplossingen te vinden. De geleerde tools helpen mij nu nog steeds dagelijks de juiste kant op te sturen! Ik voel weer zelfvertrouwen. Voor mij was deze hele ervaring echt een eye-opener en ik denk er met een fijn gevoel aan terug!” (B.K.)

“Toen ik bij Muriel kwam zat ik met een onbestemd gevoel dat er nog een aantal zaken niet op orde waren. Ik had een roerige tijd achter de rug en ondanks dat alles al een stuk beter ging, bleef ik nog met een stuk onzekerheid zitten. Muriel luisterde aandachtig en wist precies de juiste vragen te stellen om mij nog beter te laten reflecteren op mijn eigen gedrag. Ze wist mijn gedrag binnen een kader te plaatsen. Dit gaf mij nog meer inzicht in mijn reacties op moeilijke situaties. Ik ben erg blij dat mijn zelfvertrouwen zodanig terug is dat ik weer vol in het leven sta met alle bijbehorende dromen en wensen, maar zonder dat het moet! Bedankt daarvoor!”(B.F)

“In een aantal sessies heb ik gewerkt aan mijn faalangst en het vergroten van mijn zelfvertrouwen. Ik heb mijn doel behaald en ben erg tevreden met de sessies die ik gevolgd heb. Ik kon alles bespreken en het voelde vertrouwd. Het werken met actieve imaginaties was een aparte ervaring en deze hielpen erg goed.” (J.M.)

“Ik heb mijn therapie bij Muriel als erg fijn ervaren. Haar werkwijze is erg uniek en anders dan andere therapeuten waar ik heb gelopen. Ze creëert een omgeving waarin je vrij alles kan vertellen. Het heeft mij erg geholpen om dingen eerder uit te spreken. Ik herken eerder bij
mijzelf wanneer ik een afwachtende houding aanneem en probeer hier gelijk uit te komen. In de paar maanden die ik met Muriel heb gelopen vind ik mijzelf sterk veranderd. Ik raad haar iedereen aan!” (F.B.)